NATURLIG VELSMAG !

Lacto fermenteret Kraut & Kimchi - Upasteuriseret - Bæredygtigt - Økologisk - Vegansk  !

En meget gammel metode


Lacto fermentering er ikke noget nyt!  Metoderne til lacto-fermentering har været praktiseret af folkeslag overalt på kloden, i tusinder af år! Efter sigende var det Djengis Khan der bragte  lacto-fermentering med sig til Europa i 1300 tallet.

I tiden, hvor man ikke havde muligheden for at nedkøle sine madvarer, havde lacto-fermentering det primære formål at forlænge holdbarheden - noget der ellers kun var mulig via tørring, rygning eller saltning af maden eller en kombination af disse. Det siges at James Cook´s besætning holdt skørbug fra dørken, ved at spise sauerkraut dagligt.


Lacto fermentering - kål og grøntsager

Lacto-fermentering eller -gæring består i at nedsænke snittede grønsager i en saltlage der trækker sukkerstoffer og næring ud af disse, for herefter at lade de naturligt tilstedeværende(eller tilsatte) mælkesyrebakterier omdanne grøntsagernes sukkerstoffer til mælkesyre(sænke pH) I tillæg til at bibeholde grønsagernes naturlige vitaminer/antioxidanter, producerer fermenteringen også k og b vitaminer. Processen varer hos os typisk 28 dage og syrningen til den lave pH(typisk omkring 3,4) gør, i samarbejde med de levende mælkesyrebakterier, at sygdomsfremkaldende bakterier ikke kan hverken overleve eller udvikle sig i produktet(effektiv drabseffekt). 


Fermentering - en verden af velsmag

1/3 af alle de fødevarer vi spiser er resultatet af en fermentering!
Vin, øl, brød, kaffe, the, chokolade, spegepølse, oliven, eddike,  ost, skimmelost, yoghurt, surkål, Kimchi, Kefir og Kombucha er alle eksempler på fermenterede produkter. Fermentering er en fælllesbetegnelse for en række biokemiske processer hvor mikroorganismer(mælkesyrebakterier, gær, skimmelsvampe, acetat-bakterier, mf.) omdanner fedt, protein eller kulhydrat til en række afledte nytte- og smagsstoffer.

 

kraut, sundhed, prebiotika, probiotika, tarm, mave, mikrobiota, balance, kattinge, stensbølgaard, grønsager, kimchi, Søren ejlersen, Årstiderne, Herslev, Arnmark, kål, sauerkraut, økologi, organic, vegan, vegansk, glutenfri, naturligt, immunforsvar, immun, gode bakterier, allergi, astma, fedme, slank, helsekost, helsam, matas, kattinge kraut, kimchi, sundhed, kål, alun, tredje, hjerne,  medicin, depression, diabetes, endelafherslev, sauerkraut, antoixidant, vitamin, mineraler, jern, mælkesyrebakterier,