NATURLIG VELSMAG !

Kraut & Kimchi med levende mælkesyrebakterier - Bæredygtigt - Økologisk - Vegansk  !

Den korte historie om fermentering

Mælkesyre fermentering(lacto) er en ældgammel naturlig metode til at konservere fødevarer og har har haft stor betydning for vores civilisations og madkulturs udvikling. I det gamle Mesopotamien er der fundet 6.000 år gamle rester at lacto fermenterede grønsager og frugter, hvilket har gjort det muligt at overleve perioder mellem høst af afgrøder. Siden hen har lacto-fermenteringen udbredt sig og påvirket en lang række fødevarer over hele jorden.....

Lacto fermentering

Metoden som består i at nedsænke grønsager i en saltlage, for herefter at lade de tilstedeværende(eller tilsatte) mælkesyrebakterier omdanne grøntsagernes kulhydrat til mælkesyre(sænke pH) I tillæg til at bibeholde grønsagernes naturlige vitaminer/antioxidanter, producerer fermenteringen også k og b vitaminer. Syrningen til den lave pH(typisk omkring 3,4) gør, i samarbejde med de levende mælkesyrebakterier, at sygdomsfremkaldende bakterier ikke kan hverken leve eller udvikle sig i produktet. 

Fermentering - en verden af velsmag!
1/3 af alle de fødevarer vi spiser er resultatet af en fermentering!
Vin, øl, brød, kaffe, the, chokolade, spegepølse, oliven, eddike,  ost, skimmelost, yoghurt, surkål, Kimchi, Kefir og Kombucha er alle eksempler på fermenterede produkter. Fermentering er en fælllesbetegnelse for en række biologisk/kemiske processer hvor mikroorganismer(mælkesyrebakterier, gær, skimmelsvampe, acetat-bakterier, mf.) omdanner fedt, protein eller kulhydrat til en række afledte nytte- og smagsstoffer.

 

kraut, sundhed, prebiotika, probiotika, tarm, mave, mikrobiota, balance, kattinge, stensbølgaard, grønsager, kimchi, Søren ejlersen, Årstiderne, Herslev, Arnmark, kål, sauerkraut, økologi, organic, vegan, vegansk, glutenfri, naturligt, immunforsvar, immun, gode bakterier, allergi, astma, fedme, slank, helsekost, helsam, matas, kattinge kraut, kimchi, sundhed, kål, alun, tredje, hjerne,  medicin, depression, diabetes, endelafherslev, sauerkraut, antoixidant, vitamin, mineraler, jern, mælkesyrebakterier,